Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Θρίλερ Τζόκοβιτς: Στην απομόνωση μέχρι τη Δευτέρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται το θρίλερ της απέλασης του Σέρβου κορυφαίου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, η υπόθεση του οποίου θα συζητηθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, οπότε θα παραμείνει στην Αυστραλία τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα. 

Οι δικηγόροι του Σέρβου αθλητή εμφανίστηκαν σε διαδικτυακή ακρόαση σήμερα, μετά την ακύρωση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά τη άφιξή του στην Αυστραλία. Μετά από ένα θρίλερ σχετικά με την απέλασή του και την άρνηση εισόδου του στην χώρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας Park Hotel στη Μελβούρνη, όπου παραμένουν δεκάδες μετανάστες σε απομόνωση.

Διαβάστε ακόμη: Οι Αυστραλοί έδιωξαν από τη χώρα τον Τζόκοβιτς – Διπλωματικός πόλεμος για τον Νόλε

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς εξασφάλισαν προσωρινή διαταγή που εμποδίζει τις αρχές να απελαύνουν τον σταρ του τένις τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, όταν έχει προγραμματιστεί μια πιο ουσιαστική ακρόαση.

Ο δικηγόρος Κρίστοφερ Τραν του υπουργείου Μετανάστευσης, είπε ότι η κυβέρνηση δεν αντιτάχθηκε σε διαταγή παραμονής του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία το Σαββατοκύριακο, ενώ ο δικαστής Άντονι Κέλι διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Διαβάστε ακόμη: Διπλωματικό επεισόδιο για Τζόκοβιτς – Το σερβικό ΥΠΕΞ απαιτεί την απελευθέρωσή του

Ανεπαρκή τα έγγραφα

Τρεις πηγές που είδαν τα έγγραφα του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την άφιξή του, μιλώντας στο The Age, είπαν ότι τα στοιχεία που υποστηρίζουν την εξαίρεση του παίκτη ήταν «ελάχιστα» και υποστηρίχθηκαν από έναν μόνο γιατρό. «Ήταν τελείως ανεπαρκές και δεν μπορούσε να μας παράσχει κάποιο άλλο έγγραφο. Τι έπρεπε να κάνουμε;» είπε μια ανώτερη πηγή της Κοινοπολιτείας.

Την ίδια ώρα οι αξιωματούχοι του Australian Tennis φαίνεται πως δεν έχουν χαρεί με την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μπλοκάρει την είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα. Μια πηγή μιλώντας στο The Age, είπε ότι η κίνηση φαίνεται να υποκινείται από την πολιτική και την επιθυμία να στοχεύσουν έναν υψηλού προφίλ σκεπτικιστή για το εμβόλιο, για να τονωθεί η δημοτικότητα της κυβέρνησης.

Τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία

Ο επί 20 φορές νικητής grand slam είναι αντιμέτωπος με την προοπτική να αποκλειστεί από την Αυστραλία. Ο ομοσπονδιακός νόμος ορίζει πως οποιοσδήποτε του οποίου η βίζα ακυρωθεί μπορεί να αντιμετωπίσει απαγόρευση επανεισόδου στην Αυστραλία για έως και τρία χρόνια, αν και η Συνοριακή Δύναμη έχει τη διακριτική ευχέρεια για το πότε να εφαρμόσει αυτές τις απαγορεύσεις και είναι απίθανο να αρνηθεί σε κάποιον που μπορεί να έχει κάνει ακούσια λάθη. Η απαγόρευση μπορεί να επιβληθεί εάν ακυρωθεί η βίζα του ατόμου επειδή «θεωρούνταν κίνδυνος για την υγεία, την ασφάλεια, ή την τάξη της αυστραλιανής κοινότητας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ