Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Γαλλία: Αντιδράσεις στη Βουλή για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κύμα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει στη Γαλλία, η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού για είσοδο σε εστιατόρια, σε κινηματογράφους ή για επιβίβαση σε τρένο.

Οι τεταμένες συνομιλίες σχετικά με τον νέο νόμο, ο οποίος θα καταργούσε την επιλογή της επίδειξης αρνητικού τεστ αντί του εμβολιασμού, οδήγησαν στην διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, έπειτα από ψηφοφορία στην οποία η πλειοψηφία των βουλευτών τάχθηκε υπέρ της αναστολής της συνεδρίασης.

Ήττα για τη κυβέρνηση

Οι αρχηγοί των διαφόρων κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει τώρα να ορίσουν μια νέα ημερομηνία για την επανέναρξη της συζήτησης, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ανί Ζενεβάρ. Μόλις ψηφιστεί στην Εθνοσυνέλευση ο νέος νόμος θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία προτού τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου.

Από την χθεσινή συνεδρίαση φανηκε η κόπωση από την πανδημία και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Η προτεινόμενη αυστηροποίηση των προστατευτικών μέτρων έχει προκαλέσει την οργή των αντιεμβολιαστών και κάποιοι βουλευτές λένε ότι αντιμετωπίζονται με επιθετικότητα και έχουν δεχτεί βίαιες απειλές και βανδαλισμούς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ