Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ρεπουμπλικανή βουλευτής καταγγέλλει λογοκρισία στο Twitter επειδή αμφέβαλε για τα εμβόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία ενός από τους λογαριασμούς της βουλευτίνας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, η οποία κατηγορείται ότι παραβίασε τους κανονισμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την πληροφόρηση για την πανδημία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκλεισε τον προσωπικό λογαριασμό της @mtgreenee, στον οποίο αυτή η θερμή υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ, επειδή σύμφωνα με μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναρτούσε πληθώρα ψευδών πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Η Γκριν, η οποία έκανε λόγο για εκλογική νοθεία, αλλά διατύπωνε, όπως λένε, χωρίς αποδείξεις τέτοιες απόψεις, διατηρεί, εντούτοις, τον λογαριασμό της ως εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων @RepMTG.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν διευκρίνισε ποια μηνύματα αποτέλεσαν πρόβλημα, όμως αναφέρεται, σε ένα δελτίο τύπου, που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο «σύστημά του κλιμακωτών ποινών», προτού αναστείλει τη λειτουργία ενός λογαριασμού.

Ο λογαριασμός της Γκριν είχε ήδη μπλοκαριστεί για μία εβδομάδα τον Αύγουστο, διότι είχε γράψει ότι τα εμβόλια «δεν λειτουργούν». Χθες, έκανε αναφορά, χωρίς να παραθέσει σε «έναν αριθμό εξαιρετικά υψηλό νεκρών εξαιτίας των εμβολίων κατά της Covid».

Σήμερα, η Γκριν επέκρινε σφόδρα την απόφαση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης: το Twitter «είναι ένας εχθρός της Αμερικής και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια», έγραψε σε ένα δελτίο τύπου. «Δεν είναι σοβαρό, θέλω να δείξω στην Αμερική ότι δεν τους έχει ανάγκη».

Στον λογαριασμό της στο Facebook έγραψε ότι «το καρτέλ της Silicon Valley τελικά τράβηξε τη σκανδάλη. Το Twitter έχει αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό μου. Η Big Tech είναι ο εχθρός του Ελεύθερου Λόγου. Δεν θα ξεχάσουμε!».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ