Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Βρετανία: Μητέρα καταγγέλει «Κωσταλέξι» για το παιδί της με αυτισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει σ΄ένα κουτί, όσο πολυτελές και να’ναι; Ένα πολυτελές Κωσταλέξι, λοιπόν, καταγγέλλει η 50άχρονη μάνα ενός ασθενούς, που πάσχει από αυτισμό στη Μεγάλη Βρετανία κι επί τέσσερα χρόνια νοσηλεύεται, πίσω από μία… καταπακτή.

Ο νεαρός σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να ξεσπάει τακτικά στη μητέρα, τη γιαγιά και τον αδερφό του. Είχε διαγνωστεί αυτιστικός ήδη από τα επτά του χρόνια αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Διαγνώστηκε με Tourette και διαπιστώθηκε πως έχει μαθησιακές δυσκολίες.

Σε ηλικία 20 ετών μεταφέρθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα, η μητέρα του Νικολά από το Λίβερπουλ επισημαίνει, πως παρά την 24ωρη φροντίδα, είναι χειρότερο κι από το να ζει σε μία φυλακή κι ετοιμάζεται να προσφύγει και δικαστικά για να τον απελευθερώσει, αφού η στοργή – όπως λέει – είναι το πρώτο πράγμα που του λείπει.

Ο γιος της – καταγγέλλει – βρίσκεται πίσω από ένα κουτί. Τρώει φαγητό σε πακέτο, τον βλέπει μέσα από ένα κενό, αφού ζει σε μέρος που μοιάζει με καταπακτή. «Οι άνθρωποι δεν θα συμπεριφέρονταν ούτε σε ζώο μ΄αυτόν τον τρόπο. Είναι κλειδωμένος μακριά από τον κόσμο, τα γεύματά του περνούν μέσα από ένα μικροσκοπικό κενό και η φροντίδα του είναι χειρότερη από μία φυλακή», δήλωσε η ίδια σε βρετανική εφημερίδα.

Η μητέρα σημειώνει πως δεν είναι θέμα χρημάτων, αφού του έχουν διαθέσει 5 φροντιστές αλλά την ίδια στιγμή η κατάστασή του επιδεινώνεται λόγω αυτού του είδους της «φροντίδας».

Υπάρχουν περίπου 2.040 πολίτες με μαθησιακές δυσκολίες ή αυτισμό, που βρίσκονται στα νοσοκομεία και παρότι το κόστος για τους Βρετανούς φορολογούμενους είναι υψηλό, η ανθρωπιά μάλλον, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η μάνα του νεαρού, είναι απούσα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ