Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Top 10: Οι χώρες με τα ακριβότερα διόδια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απλησίαστα για τους Έλληνες είναι τα διόδια στις χώρες στις παρακάτω χώρες.

Η τιμή των διοδιών στους δρόμους ποικίλλει ανά τον κόσμο και το αντίτιμο διαφέρει αρκετά, ανάλογα με την απόσταση που θα διανύσετε ή εάν θέλετε να διασχίσετε ένα τούνελ ή μια γέφυρα.

Σε χώρες όπου τα διόδια είναι πιο διαδεδομένα και συχνά, το ποσό που μπορεί να πληρώσετε για την χρήση των αυτοκινητόδρομων είναι συνήθως μικρό, μόνο μερικά ευρώ. Σε εκείνες όμως τις χώρες όπου τα διόδια δεν είναι τόσο συνηθισμένο φαινόμενο στους αυτοκινητόδρομους, το αντίτιμο μπορεί να είναι αρκετά υψηλό.

Μέσος όρος διοδιών
Μέσος όρος διοδιών

Πάρτε για παράδειγμα την ακριβότερη Ελβετία, όπου εκτός από το ετήσιο αυτοκόλλητο διοδιών, υπάρχουν μόνο δύο τμήματα ενός δρόμου με διόδια (δύο σήραγγες στις Άλπεις), που έχουν για αντίτιμο διεύλεσης τα 21,90 ευρώ.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται με αρκετή διαφορά η Αυστρία, με μέσο κόστος διοδίων τα 13,46 ευρώ, και ακριβώς από πίσω της είναι τα Νησιά Φερόε με μέσο κόστος τα 13,45 ευρώ.

Η δεκάδα κλείνει με την Σουηδία, όπου ο μέσος όρος κόστους των διοδιών κυμαίνεται στα 4,52 ευρώ. Η χώρα μας, με την μεγάλη συχνότητα σταθμών διοδιών, δεν βρίσκεται σε αυτό το Top 10, μιας και ο μέσος όρος κόστους διεύλευσης αυτοκινητόδρομων είναι χαμηλότερος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ