Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Αυτή είναι η νέα δουλειά του Σεμπάστιαν Κουρτς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελικά δεν θα μείνει άνεργος ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά την αποχώρηση του από την πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε τον Οκτώβριο από τη θέση του καγκελάριου, αφού βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά και στη συνέχεια τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική.

Σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ο Κουρτς το 2022 θα αναλάβει υψηλόβαθμη διευθυντική θέση στην εταιρεία Thiel Capital, ιδρυτής της οποίας είναι ο Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Πίτερ Τιλ. Ο Κουρτς συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα θα αναλάβει τη θέση του στρατηγικού παγκόσμιου συμβούλου και το ετήσιο εισόδημά του  αναμένεται να ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ.

Ο Τιλ – ο οποίος συνίδρυσε το PayPal, ήταν ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής στο Facebook και αργότερα ίδρυσε την Palantir Technologies – ήταν επίσης ένας από τους πρώτους υποστηρικτές των πολιτικών φιλοδοξιών του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Palantir Technologies, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση μεγάλων δεδομένων, έχει εμπλακεί σε μια σειρά αμφιλεγόμενων υποθέσεων. Τον Ιούνιο του 2020, Αμερικανοί νομοθέτες επέκριναν τη συμμετοχή της Palantir στο πρόγραμμα παρακολούθησης COVID-19 της αμερικανικής κυβέρνησης (HHS), υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία χρησιμοποιούσε δεδομένα υγείας του HHS για να βοηθήσει την αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνειακής επιβολής (ICE) να εντοπίζει και να συλλαμβάνει μετανάστες χωρίς χαρτιά. Η εταιρεία ανέλαβε επίσης μια αμυντική σύμβαση του Πενταγώνου, γνωστή ως Project Maven, όταν η Google αποχώρησε λόγω αντιδράσεων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ