Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Άντονι Φάουτσι: Έγκριση για εμβολιασμό παιδιών κάτω των 5 ετών σε δύο μήνες τουλάχιστον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλάχιστον δύο μήνες θα χρειαστούν για να λάβει έγκριση εμβόλιο κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, όπως δήλωσε στο CNN o κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CNBC, o Άντονι Φάουτσι εκτίμησε πως η επέλαση της νέας μετάλλαξης στις ΗΠΑ αναμένεται να κορυφωθεί ως τα τέλη Ιανουαρίου. «Θα έλεγα ότι, δεδομένου του μεγέθους της χώρας μας και των διαφορών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, είναι πιθανό η κορύφωση να επέλθει έπειτα από τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πιθανότατα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου», είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός επιδημιολόγος.

Μιλώντας για τη σημασία μιας ακόμη δόσης, σημείωσε πως στο μέλλον ίσως χρειαστεί και η τέταρτη δόση, όμως «ελπίζουμε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι θα προστατευτούμε από την τρίτη».

«Εάν σχεδιάζετε να πάτε σε πάρτι με 40-50 άτομα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε με τους καλεσμένους, ευχόμενοι ”καλή χρονιά”, θα συνηστούσα να μην το κάνετε, δεν είναι αυτή η κατάλληλη χρονιά», κατέληξε ο Φάουτσι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ