Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Έκκληση Τζόνσον για εμβολιασμό -«Στα νοσοκομεία είναι όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκκληση για εμβολιασμό έκανε ο Μπόρις Τζόνσον και τόνισε πως όσοι δεν έλαβαν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι αυτοί που νοσηλεύονται με COVID-19 σε ΜΕΘ σήμερα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είπε ακόμη ότι οι πολίτες θα πρέπει να γιορτάσουν με σύνεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά την απόφασή του να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης της υψηλά μεταδιδόμενης μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά η συντριπτική πλειονότητα πολιτών που καταλήγουν σε ΜΕΘ των νοσοκομείων μας είναι άνθρωποι που δεν έχουν λάβει την αναμνηστική δόση», είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο.

«Μίλησα με γιατρούς που λένε ότι ο αριθμός (εκείνων που δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση) και βρίσκονται σε ΜΕΘ φθάνει έως και το 90%. Η παραλλαγή Όμικρον εξακολουθεί να προκαλεί πραγματικά προβλήματα, βλέπετε τα κρούσματα να αυξάνονται στα νοσοκομεία, αλλά είναι προφανώς ηπιότερη (η παραλλαγή Όμικρον) από την Δέλτα», σχολίασε ο Τζόνσον.

«Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να διασκεδάσουν την Πρωτοχρονιά αλλά με έναν λογικό και συνετό τρόπο. Κάντε ένα τεστ, σκεφτείτε τον αερισμό, σκεφτείτε τους άλλους αλλά κυρίως κάντε την τρίτη δόση», είπε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ