Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Δεκάδες αυτοκίνητα πάγωσαν σε πλοίο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το παραμύθι του μαρμαρωμένου βασιλιά θυμίζει η ιστορία δεκάδων οχημάτων τα οποία πάγωσαν στο κατάστρωμα ενός πλοίου με τελικό προορισμό το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας.

Εντυπωσιακή και σπάνια είναι η εικόνα των παγωμένων αυτοκινήτων στο κατάστρωμα του Sun Rio. Οι ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν αυτήν την εποχή στην ευρύτερη περιοχή είχε ως αποτέλεσμα τα οχήματα να παγώσουν στην κυριολεξία.

Το στρώμα του πάγου το οποίο έχει σκεπάσει σαν λευκό πέπλο όλο το κατάστρωμα είναι τόσο παχύ που θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες ώστε να αφαιρεθεί ή έστω να υποχωρήσει ώστε τα οχήματα να αποβιβαστούν και το μακρύ ταξίδι τους από τη Νότια Κορέα ως το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας να τελειώσει.

Φυσικά οι ναυτικοί οι οποίοι ταξιδεύουν από και προς το Βλαδιβοστόκ είναι συνηθισμένοι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν προκαλείται μόνο από τις χαμηλές θερμοκρασία αλλά και από τη θαλασσοταραχή. 

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι αν θα υπάρξει κάποια παρέμβαση ώστε να επιταχυνθεί η απόψυξη των οχημάτων ή αν οι ιδιοκτήτες θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους στη Μητέρα Φύση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ