Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Δορυφόροι του Έλον Μασκ παραλίγο να συγκρουστούν με διαστημικό σταθμό της Κίνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε διάβημα στο Γραφείο Υποθέσεων Διαστήματος του ΟΗΕ προχώρησε το Πεκίνο καθώς δορυφόροι του συστήματος Starlink της SpaceX του Έλον Μασκ, πλησίασαν πολύ κοντά στον κινεζικό διαστημικό σταθμό την 1η Ιουλίου και στις 21 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters «για λόγους ασφάλειας, ο Διαστημικός Σταθμός της Κίνας εφάρμοσε προληπτικά μέτρα αποφυγής σύγκρουσης». Αξίζει να σημειωθεί ότι η SpaceX έχει εκτοξεύσει περίπου 1.900 δορυφόρους που παρέχουν γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι παραλίγο συγκρούσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση χρηστών των μέσω κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά του Έλον Μασκ.

Σε αναρτήσεις τους στην κινεζική πλατφόρμα microblogging Weibo, η οποία μοιάζει με το Twitter, χρήστες χαρακτηρίζουν τους δορυφόρους του Starlink ως «διαστημικά σκουπίδια» και «αμερικανικά όπλα διαστημικού πολέμου».

«Οι κίνδυνοι του Starlink αποκαλύπτονται σταδιακά, ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή θα πληρώσει για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες», δήλωσε άλλος χρήστης. Απαντώντας ο Έλον Μασκ μέσω του Twitter, δήλωσε ότι ορισμένες τροχιές δορυφόρων Starlink είχαν προσαρμοστεί για να μειωθεί η πιθανότητα συγκρούσεων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ