Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σφοδρές χιονοπτώσεις στις δυτικές ΗΠΑ, χιλιάδες νοικοκυριά δίχως ρεύμα (βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύς χιονιάς χτυπά αρκετές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών με την Νεβάδα, τη Γιούτα, το Άινταχο, τη Μοντάνα, το Κολοράντο και την Καλιφόρνια να είναι αντιμέτωπες με σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις που προκάλεσαν κλείσιμο δρόμων και εθνικών οδών, αλλά και εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η Καλιφόρνια είδε έως και 75 εκατοστά χιόνι σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να κλείσει ακόμη και ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος που συνδέει με τη Νεβάδα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα συνεχίσει να χιονίζει όλη την ημέρα και σήμερα Δευτέρα, ενώ αναμένεται οι μετακινήσεις να είναι δύσκολες σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε πολλές περιοχές.

Για προληπτικούς λόγους, οι αρχές σε Νεβάδα, Γιούτα, Άινταχο, Μοντάνα, Κολοράντο και Καλιφόρνια έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδες.

Στη Μοντάνα η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για «επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες, έως και -48 βαθμούς, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κρυοπαγήματα στο εκτεθειμένο δέρμα σε λίγα λεπτά».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ