Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο αγρότης με το αυτοσχέδιο ασθενοφόρο – Μετέτρεψε το σπίτι του σε νοσοκομείο (Βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας αγρότης, ο Καριμούλ ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Νταλαμπάρι, πολύ μακριά από την πόλη, στην Ινδία. Από ένας απλός χωρικός έγινε ευεργέτης του χωριού του!

Πριν από χρόνια, η μητέρα του αρρώστησε βαριά και χρειαζόταν επειγόντως βοήθεια, αλλά το πιο κοντινό νοσοκομείο ήταν περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά. Ο Καριμούλ πήγαινε από πόρτα σε πόρτα ζητώντας βοήθεια αλλά κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Η μητέρα του πέθανε και εκείνος ένιωσε αβοήθητος.

Ο Καριμούλ έκτοτε αποφάσισε ότι δεν θα αφήσει ούτε έναν άνθρωπο να πεθάνει χωρίς να λάβει τη θεραπεία που του αξίζει και έτσι ξεκίνησε να μεταφέρει ασθενείς με ένα αυτοσχέδιο ασθενοφόρο! Μέχρι σήμερα, ο Καριμούλ έχει σώσει 5.500 ασθενείς από 20 χωριά. «Ήταν απλώς μια άλλη μέρα όταν δούλευα στον κήπο του τσαγιού. Είδα έναν συνάδελφο να καταρρέει και χωρίς να το σκεφτώ τον έβαλα στο μηχανάκι μου, τον έδεσα πάνω μου και τον πήγα στο πλησιέστερο νοσοκομείο» αναφέρει ο Καριμούλ.

karimyl1

Από τον χλευασμό στην αναγνώριση

Το ασθενοφόρο που λειτουργεί ο Καριμούλ, δεν είναι ένα ασθενοφόρο που ακολουθεί τους συμβατικούς κανόνες, επομένως συχνά να τον κορόιδευαν και να γελούσαν μαζί του. «Όμως μόλις είδαν τη δουλειά που μπορούσα να κάνω και τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούσα να βοηθήσω, η αντίληψη των ανθρώπων άρχισε να αλλάζει», λέει.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο Καριμούλ και οι γιοι του εκπαιδεύτηκαν επίσης στη χορήγηση βασικών πρώτων βοηθειών σε ασθενείς. Λέει, «Σήμερα διοργανώνω και τακτικές κατασκηνώσεις υγείας στο χωριό. Η φτώχεια μέσα στην οποία ζουν οι χωρικοί, συχνά τους εμποδίζει να επισκεφτούν έναν γιατρό ή το νοσοκομείο. Με αυτούς τους καταυλισμούς, διορθώνονται πολλά μικρά προβλήματα υγείας».

Ο Καριμούλ έχει επίσης προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και μετέτρεψε ένα μέρος της γης στο οποίο είναι χτισμένο το σπίτι του για να χρησιμεύσει ως νοσοκομείο. «Στο νοσοκομείο πραγματοποιούνται επίσης βασικές εξετάσεις όπως το σάκχαρο και η αρτηριακή πίεση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είμαι εκπαιδευμένος να χορηγώ στάγδην φυσιολογικό ορό», λέει ο χωρικός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ