Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Θάνατος-μυστήριο 32χρονης YouTuber, μητέρας 4 παιδιών – Είχε καταγγείλει παρενόχληση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μυστήριο «σκεπάζει» την υπόθεση μιας YouTuber, μητέρας τεσσάρων παιδιών, που είχε υποστεί δριμεία διαδικτυακή κριτική και βρέθηκε νεκρή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η 32χρονη ήταν γνωστή κυρίως με το ψευδώνυμο «Mava Chou», ενώ η οικογένειά της ανακοίνωσε την τραγική είδηση πρόσφατα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνοντας έκκληση προς το κοινό να «μη ζητήσει να μάθει περισσότερα».

«Ανθρωποκτονία της σύγχρονης εποχής»

Λίγο πριν από τον θάνατό της είχε υποβάλει μήνυση για «παρενόχληση» κατά του πρώην συζύγου της και «κατά αγνώστων». Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γαλλίδα YouTuber απευθυνόταν στη δικαιοσύνη. Από το Μάιο του 2020 είχε υποβάλει πέντε μηνύσεις, για «επιθέσεις» που δεχόταν, οι οποίες όμως δεν είχαν οδηγήσει πουθενά.

Όπως σχολίασε ο δικηγόρος της: «Φαίνεται να είναι η ανθρωποκτονία της σύγχρονης εποχής. Για να σκοτώσεις κάποιον, αρκούν λίγες λέξεις, μερικές ψευδείς πληροφορίες και παρενόχληση». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι αρχές πρέπει οπωσδήποτε να αντιδράσουν, ο νόμος πρέπει να αλλάξει, οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους τα μέσα για να αναγνωρίζουν τους δράστες, που γράφουν κρυμμένοι πίσω από την οθόνη τους, νιώθοντας δυνατοί. Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο».

Μετά τον θάνατο της «Mava Chou» ένας άλλος Γάλλος «influencer», ο Jeremstar, σχολίασε ότι η νεαρή γυναίκα «υπήρξε θύμα μαζικής παρενόχλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχαμε επικοινωνήσει πρόσφατα και, όπως μού είχε εξομολογηθεί, δεν μπορούσε να αντέξει άλλο το μίσος που εισέπραττε και παραπονιόταν ότι οι νομικές αρχές ήταν υπερβολικά αργές. Θυμάμαι ένα ηχητικό μήνυμα που μου έστειλε πρόσφατα, όπου έλεγε: “Μια μέρα θα συμβεί κάτι δραματικό”».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ