Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σάλος στις ΗΠΑ: Ιστοσελίδα προτείνει τρόπους αυτοκτονίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ, μια σελίδα στο διαδίκτυο που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2018 από δύο άνδρες οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Marquis και Serge, και παρέχει οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να αυτοκτονήσει.

Οι περισσότερες σελίδες με θέμα την αυτοκτονία έχουν να κάνουν με την αποτροπή αυτής της πράξης. Αυτή η περίπτωση όμως διαφέρει, καθώς οι επισκέπτες της συχνά ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον, δημοσιεύοντας εμψυχωτικά μηνύματα, χαρούμενες φατσούλες και επαινετική κριτική για τους «γενναίους» και τους «ήρωες» οι οποίοι αυτοκτονούν.

Αν και τα μέλη είναι ανώνυμα, οι New York Times εντόπισαν 45 άτομα που αυτοκτόνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τον Καναδά και την Αυστραλία. Πάνω από 500 μέλη είχαν αναρτήσει «αποχαιρετιστήρια μηνύματα», ανακοινώνοντας το πώς και πότε σκόπευαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, και μετά έπαυαν να αναρτούν. Η ιστοσελίδα λαμβάνει κατά μέσο όρο 6 εκατομμύρια προβολές τον μήνα.

Ο Μάθιου, η Ρομπέρτα, η Σόουν και ο Ντάνιελ

Καθώς ο 17χρονος Μάθιου βαν Αντβέρπεν από τα προάστια του Ντάλας στο Τέξας δυσκολευόταν να συνηθίσει τη ρουτίνα της απομακρυσμένης διδασκαλίας πέρσι, γινόταν ολοένα και πιο απεγνωσμένος. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ανακάλυψε μια ιστοσελίδα με θέμα την αυτοκτονία.

Η Ρομπέρτα Μπάρμπος, μια 22χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, έκανε την πρώτη της ανάρτηση στην ιστοσελίδα σχετικά με έναν χωρισμό που είχε πρόσφατα.

Η Σάουν Σάτο, 25 χρονών, περιέγραφε πως ένιωθε μίζερη στη δουλειά της σε μια αποθήκη στην Πενσυλβάνια, ενώ ο 16χρονος Ντάνιελ Νταλ Κάντο μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την στομαχική του πάθηση, ανησυχώντας πως δεν θα βελτιωθεί ποτέ. Λίγο αφού έγιναν μέλη της ιστοσελίδας αυτής, κανείς τους πλέον δεν είναι ζωντανός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ