Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΗΠΑ: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε πάνω από 60 κρουαζιερόπλοια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ, για πάνω από 60 κρουαζιερόπλοια στα οποία καταγράφηκε συρροή κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτά τα 60 πλοία ξεπέρασαν το «όριο» που θέτουν τα CDC για να αρχίσει να διενεργείται έρευνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, σε αρκετά από αυτά τα πλοία απαγορεύθηκε να ελλιμενιστούν σε διάφορα λιμάνια της Καραϊβικής.

Διαβάστε ακόμη: Φλόριντα: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο – 55 κρούσματα κορονοϊού

Στο ένα από αυτά, το Carnival Freedom, δεν επιτράπηκε να δέσει στο ολλανδικό νησί Μπονέρ. «Έχω την εντύπωση πως πέρασα την τελευταία εβδομάδα συμμετέχοντας σε γεγονός υπερμετάδοσης» δήλωσε επιβάτισσα στο Carnival Freedom. Μια άλλη ναυτιλιακή, η Royal Caribbean International, ενημέρωσε πως 55 επιβάτες της διαγνώστηκαν θετικοί.

Η πανδημία είχε ως συνέπεια την αναστολή των ταξιδιών αναψυχής αυτού του είδους για πάνω από έναν χρόνο. Ξανάρχισαν τον Ιούνιο, αφού ανακοινώθηκε σειρά μέτρων για να αποφεύγονται ξεσπάσματα, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εργαζόμενους και επιβάτες ηλικίας άνω των 12 ετών που ανεβαίνουν στα πλοία της Royal Caribbean, για παράδειγμα. Όμως η παραλλαγή «Όμικρον», αποτελεί νέα πρόκληση για τον κλάδο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ