Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Βίντεο σοκ στη Βρετανία: Ο μασκοφόρος με τη βαλλίστρα που απείλησε να σκοτώσει την Ελισάβετ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκ έχει προκαλέσει στην Βρετανία, το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα με βαλλίστρα ο οποίος απειλεί να δολοφονήσει την βασίλισσα Ελισάβετ. Οι Αρχές θεωρούν οτι πρόκειται για τον ίδιο, που προσπάθησε να εισβάλλει στο κάστρο Γουίνδσορ.

Το βίντεο που περιήλθε στην κατοχή της «The Sun» δείχνει τον άνδρα, που θεωρείται ότι είναι ο συλληφθείς ύποπτος που προσπάθησε να σκαρφαλώσει τον αγκαθωτό φράχτη στο κάστρο Γουίνδσορ πριν λίγες ημέρες, να κρατάει ένα μαύρο τόξο και να χρησιμοποιεί παραμορφωμένη φωνή, καθώς εκτοξεύει τις απειλές του κατά της βασίλισσας κοιτώντας την κάμερα.

Διαβάστε ακόμη: Στο ψυχιατρείο ο 19άχρονος, που προσπάθησε να μπει στο βρετανικό Κάστρο του Γουίνδσορ

Ο Jaswant Singh Chail ανέβασε το προηχογραφημένο βίντεο στο Snapchat στις 8:06 π.μ. την ημέρα των Χριστουγέννων, 24 λεπτά πριν από τη σύλληψη ενός άνδρα από την αστυνομία μέσα στους χώρους του Κάστρου του Γουίνδσορ. Γνωστός στους φίλους του ως Jas, χρησιμοποίησε ένα φίλτρο για να παραμορφώσει τη φωνή του και φορούσε ένα φούτερ με κουκούλα και μάσκα – μια στολή που πιστεύεται ότι είναι εμπνευσμένη από τον Πόλεμο των Άστρων.

Οι απειλές

Στο μήνυμά του ακούγεται να λέει: «Λυπάμαι. Λυπάμαι για ό,τι έχω κάνει και για ό,τι θα κάνω. Θα επιχειρήσω να δολοφονήσω την Ελισάβετ, τη βασίλισσα της βασιλικής οικογένειας. Πρόκειται για εκδίκηση για όσους έχασαν τη ζωή τους στη σφαγή του 1919 στο Jallianwala Bagh.

Είναι επίσης εκδίκηση για όσους έχουν σκοτωθεί, ταπεινωθεί και υποστεί διακρίσεις λόγω της φυλής τους. Είμαι ένας Ινδός Σιχ, ένας Σιθ. Το όνομά μου ήταν Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι Darth Jones».

Το Sith μπορεί να είναι μια αναφορά στους πρωταγωνιστές κακοποιούς στον Πόλεμο των Άστρων, ενώ το Darth Jones μπορεί να σχετίζεται με τον James Earl Jones που έδωσε τη φωνή του Darth Vader. Στο φόντο του κλιπ ήταν ορατή μια κορνιζαρισμένη εικόνα του χαρακτήρα του Star Wars Darth Malgus. Στη σφαγή του Jallianwala Bagh ή Σφαγή του Αμριτσάρ σκοτώθηκαν 379 διαδηλωτές και τραυματίστηκαν 1.200 από τις βρετανικές δυνάμεις στην Ινδία.

Η σύλληψη του υπόπτου

Παράλληλα με το βίντεο στάλθηκε και ένα μήνυμα στο Snapchat το οποίο έλεγε: «Ζητώ συγγνώμη από όλους εκείνους που αδίκησα ή τους είπα ψέματα. ‘Αν το λάβατε αυτό, τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Παρακαλώ μοιραστείτε το».

Ο ύποπτος, τον οποίο η αστυνομία δεν έχει ακόμη κατονομάσει, συνελήφθη λίγο μετά τις 8.30 π.μ. χθες, αφού εντοπίστηκε σε κάμερα κλειστού κυκλώματος να περιφέρεται στους κήπους του κάστρου Γουίνδσορ όπου περνά τα Χριστούγεννα η βασίλισσα Ελισάβετ, αφού σκαρφάλωσε σε εξωτερικό τοίχο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ