Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Βρετανική έρευνα: Οι ανεμβολίαστοι έχουν από 10% έως 60% μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα μη εμβολιασμένα άτομα που κολλούν Covid έχουν έως και 60 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε θάλαμο εντατικής θεραπείας απ’  ό,τι εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί, αποκαλύπτουν στοιχεία νέας έρευνας, που παρουσιάζεται στον βρετανικό τύπο.

Η διαφορά αυτή, που αφορά στον εμβολιασμό και τη χρήση ΜΕΘ μεγαλώνει ανάμεσα σε ηλικιωμένους, οι οποίοι συνήθως πάσχουν κι από άλλα νοσήματα κι ο ιός Covid-19 έρχεται να επιδεινώσει την κατάστασή τους.

Η έρευνα έγινε με στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Έρευνας Εντατικής Θεραπείας (ICNARC), το οποίο καλύπτει μονάδες στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η έρευνα που αφορούσε το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου έδειξε πως το ποσοστό εισδοχής ασθενών με διπλό εμβολιασμό κατά Covid-19 στα 60 τους ήταν μόλις 0,6 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα την εβδομάδα.

Τι έδειξε η έρευνα;

Αντίθετα, ανάμεσα σε άτομα ίδιας ηλικίας, που είχαν παραμείνει ανεμβολίαστα, το ποσοστό ήταν 37,3 ανά 100.000 την εβδομάδα – που ισοδυναμεί με σχετικό κίνδυνο δηλαδή περίπου 60 φορές υψηλότερο. Αυτή η απόσταση μικραίνει στις νεότερες ηλικίες αλλά εξακολουθεί η απόσταση σοβαρής νόσησης να είναι υπαρκτή ακόμη και 10 ή και 15 φορές μεγαλύτερη στους ανεμβολίαστους.

Η έρευνα αυτή έχει δημιουργήσει νέα αναταραχή και στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς εξαπλώνεται με φρενήρη ρυθμό η μετάλλαξη όμικρον. Τα τελευταία στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνει πως υπήρξαν 386 νέες εισαγωγές λόγω του ιού, σημειώνοντας αύξηση κατά 92% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Παρότι είναι σε χαμηλότερο ρυθμό τα κρούσματα σε σχέση με τον περασμένο Γενάρη του 2021, οι Βρετανικές αρχές ανησυχούν και είναι σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη όμικρον.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ