Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Αυξήθηκαν πάνω από 100 εκατομμύρια οι χρήστες του διαδικτύου το 2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιούν σήμερα κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με διεθνή έρευνα, για δεδομένα, που βασίζονται σε δευτερογενείς αναλύσεις. Στην Ευρώπη περίπου 10.000 είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας αλλά η τάση είναι ανοδική. Πάνω από το 90% αυτών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ψηφιακή αλλαγή βέβαια δεν τους αφορά όλους το ίδιο. Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν μείνει πίσω. Οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι σε αναπτυσσόμενες ή στις υποανάπτυκτες χώρες δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Αντίστοιχα, ακόμη και σε οργανωμένες κοινωνίες, όπως οι δυτικοευρωπαϊκές το ψηφιακό χάσμα υπάρχει κι η ψαλίδα μεγαλώνει.

υπολογιστής

Το ψηφιακό χάσμα κι ο ψηφιακός αναλφαβητισμός

Την ίδια στιγμή, το ψηφιακό χάσμα είναι έντονο κι ανάμεσα στο κέντρο και την Περιφέρεια. Άνθρωποι, που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες ν΄ αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες. Ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν από τις τράπεζες, γυναίκες, να πληρώσουν λογαριασμούς ή να προσαρμοστούν σ΄αυτόν τον νέο ψηφιακό κόσμο.

Παρόλα αυτά η τάση είναι ανοδική και θα είναι και τα επόμενα χρόνια, παρότι υπάρχουν άνθρωποι, που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για κινητό τηλέφωνο ούτε καν για ρεύμα, για να φορτίσουν το κινητό τηλέφωνο.globe 1029209 960 720

Πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν τη φετινή χρονιά στα κοινωνικά δίκτυα

Παρότι δεν έχει κλείσει ακόμη η σεζόν η αύξηση που παρατηρήθηκε παγκοσμίως για το 2021 εκτιμάται σε πάνω από 100 εκατομμύρια άτομα σε χρήστες του διαδικτύου.

Η ανοδική τάση στο διαδίκτυο συνεχίζεται και πάνω από 4,8 εκατομμύρια είναι οι σημερινοί χρήστες, δηλαδή περίπου 68% του παγκόσμιου πληθυσμού. Λόγω του Covid-19 αυτή η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και προβλέπεται να είναι και μεγαλύτερη.

kinito

Λιγότεροι σαφώς είναι οι χρήστες κοινωνικών δικτύων αλλά όχι αισθητά. Με τα στοιχεία, που έχουν δημοσιευτεί οι μετρήσεις έδειξαν πως ήταν πάνω από 4,55 δις τον Οκτώβριο του 2021, όταν ο πληθυσμός της γης ήταν 7,89 δις.

Περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν φέτος στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, γεγονός που αυξάνει διαρκώς τη δύναμή τους, σε παγκόσμια κλίμακα. Η αύξηση αυτή ήταν ιλιγγιώδης ειδικά τους τελευταίους μήνες του 2021 κι αναμένεται να κλείσει ως το τέλος του 2021 με μεγαλύτερο αριθμό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ