Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Χαρούμενα Χριστούγεννα μέσα στο (παγωμένο) νερό!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπορεί η πανδημία να έχει αλλάξει τα φώτα στη διάθεσή μας, μπορεί με βαριά καρδιά να βγαίνουμε έξω. Κι αν παλαιότερα βλέπαμε τέτοιες εικόνες μόνο στην Αυστραλία, ακόμη και σε χώρες με κρύο το νερό φάνηκε άκρως εορταστικό, για πολλούς χριστιανούς ανά τον κόσμο…

Πολλοί προτίμησαν τις εκκλησίες αλλά το νερό φάνηκε πως ήταν σωτήριο, για να βγούμε από τον κυκεώνα της πανδημίας και ν΄απολαύσουμε κι αυτή τη μέρα, που αποδεικνύεται δύσκολη, όπως ο δύτης – Άι Βασίλης από την Ιαπωνία που μπήκε στο ενυδρείο του Τόκιο.

ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΥΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Στο Χάιντ Παρκ της Μεγάλης Βρετανίας, στο Τόκιο, στην Βαρκελώνη σε παραλίες της Αυστραλίας, ο κόσμος χάρηκε τον ερχομό του Θεανθρώπου μέσα στο νερό. Στη Βαρκελώνη μάλιστα υπήρχε και αθλητική διαδικασία, αφού γιόρταζαν την 112 επέτειο για την Κούπα του Ναδάλ, ένα από τα πιο παλιά αθλητικά γεγονότα της Ευρώπης, στο λιμάνι της Βαρκελώνης.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΠΕ ΜΠΕ
EPA/Enric Fontcuberta

Σε άλλες περιοχές του κόσμου, όμως, όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ισπανία, στην Ιαπωνία ο κόσμος βγήκε έξω για να χαρούν το νερό με τα χαρακτηριστικά σκουφιά του Άι – Βασίλη, που πλέον γέμισαν και τις θάλασσες!

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
EPA/ANDY RAIN

Καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν περιμένοντας στα αεροδρόμια, απελπισμένοι μετά την ματαίωση των πτήσεων άλλοι προτίμησαν να διασκεδάσουν, με όποιον τρόπο μπορούν και να χαρούν αυτές τις γιορτινές μέρες, άλλοτε μόνοι, άλλοτε με παρέα, άλλοτε σεμνά με ένα κεράκι κι άλλοτε φασαριόζικα και …υδάτινα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ