Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Φλόριντα: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο – 55 κρούσματα κορονοϊού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός σήμανε σε κρουαζιερό στην Φλόριντα, καθώς 55 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International μετέφερε χιλιάδες επιβάτες. 

Επιβάτες και πλήρωμα

Στα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό συμπεριλαμβάνονται τόσο επιβάτες όσο και μέλη του πληρώματος, παρά το γεγονός ότι το 95% των επιβαινόντων έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, όπως τόνισε η ναυτιλιακή.

Το σκάφος δεν έλαβε την άδεια να κάνει στάση στα νησιά Κουρασάο και Αρούμπα, στην Καραϊβική Θάλασσα. Θα παραμείνει κατά συνέπεια στη θάλασσα μέχρι την επιστροφή του στο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, την 26η Δεκεμβρίου.

Το Odyssey of the Seas έχει 3.587 επιβάτες και 1.599 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today. Η ναυτιλιακή ανέφερε ότι οι 55 άνθρωποι που επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκαν είναι όλοι εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 και είτε είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Το δεύτερο περιστατικό

Πρόκειται για τη δεύτερη εστία του ιού που εντοπίζεται σε πλοίο της Royal Caribbean μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας. Το Σάββατο, το πλοίο Symphony of the Seas επέστρεψε στο λιμάνι του Μαϊάμι με 48 ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ