Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Η υψηλότερη γέφυρα στον κόσμο – Τοπίο που κόβει την ανάσα (Βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια γέφυρα στην Κίνα έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Απέχει από την κοίτη του ποταμού «Beipan» 563 μέτρα, ενώ το τοπίο από την κορυφή της, κόβει την ανάσα. 

Η γέφυρα «Beipanjiang» απέχει μισό και πλέον χιλιόμετρο πάνω από την κοίτη του ποταμού «Beipan» και είναι η ψηλότερη οδική γέφυρα στον κόσμο, σύμφωνα και με τα ρεκόρ Γκίνες.  Κατασκευάστηκε για να ενώσει τις κινέζικες επαρχίες «Guizhou» και «Yunnan» ώστε να μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει κανείς, από την μια επαρχία στην άλλη, από τις τέσσερεις ώρες μόλις στην μία ώρα.

Η κατασκευή της ξεκίνησε το 2011 και για την ολοκλήρωση της χρειάστηκαν τρία χρόνια, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016.

Όταν δόθηκε στην κυκλοφορία, η κινέζικη γέφυρα δεν ήταν μόνο η ψηλότερη στον κόσμο., ήταν επίσης η πρώτη που το κατάστρωμα της ξεπερνούσε τα 500 μέτρα από το έδαφος αλλά και η πρώτη «κρεμαστή» που το κατάφερνε αυτό.

Η μήκους 1.341 μέτρων «Beipanjiang» δεν είναι η ψηλότερη γέφυρα αναφορικά με τα δομικά της στοιχεία. Αυτός ο τίτλος πηγαίνει στην γαλλική «Millau Viaduct» που βρίσκεται στην κοιλάδα Tarn και το συνολικό ύψους του ψηλότερου πύργου της φτάνει στα άκρως εντυπωσιακά 343 μέτρα μέχρι το κατάστρωμα. Στην κινέζικη γέφυρα ο ψηλότερος από τους δύο πύργους της φτάνει στα 269 μέτρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ