Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Μαδαγασκάρη: 85 οι νεκροί του ναυαγίου – Ήταν εποχικοί εργάτες που επέστρεφαν στις οικογένειές τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε 85 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο πλοίου στην Μαδαγασκάρη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι λιμενικές αρχές και αξιωματούχοι της χωροφυλακής, οι οποίες εντόπισαν άλλα 21 πτώματα.

Ο αριθμός των επιβαινόντων σε αυτό το ξύλινο σκάφος μήκους δώδεκα μέτρων αναθεωρήθηκε επίσης προς τα πάνω στους 138, εκ των οποίων μόνον 50 κατέστη δυνατό να διασωθούν, όπως διευκρίνισαν οι λιμενικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη: Μαδαγασκάρη: 64 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου – 20 αγνοούμενοι

Το πλοίο, το οποίο δεν είχε άδεια να επιβιβάσει επιβάτες, είχε αναχωρήσει από την τοποθεσία Αντσεράκα με προορισμό την Σοανιεράνα-Ιβόνγκο, σχεδόν εκατό χιλιόμετρα νοτιότερα. Αυτό βυθίστηκε πολύ κοντά στον προορισμό του.

Εποχικοί εργάτες οι νεκροί – Επέστρεφαν από συγκομιδή γαρυφάλλου

Η πλειονότητα των επιβαινόντων ήταν εποχικοί εργάτες, οι οποίοι επέστρεφαν μετά την συγκομιδή γαρυφάλλου στα σπίτια τους για τις γιορτές. «Προσωπικά είδη, ταυτότητες και χρήματα βρέθηκαν από τα σωστικά συνεργεία», διευκρίνισε ο Άλμπαν Μενάβολο, δήμαρχος της Σοανιεράνα-Ιβόνγκο.

Οι πολίτες αυτοί «είχαν πάει να μαζέψουν γαρύφαλλο λίγο πιο βόρεια από το λιμάνι από το οποίο αναχώρησαν, και επιβιβάστηκαν στο πλοίο καθώς σκόπευαν να πάνε στις οικογένειές τους με τα χρήματα που είχαν βγάλει για να γιορτάσουν το τέλος του έτους», επισήμανε ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στο AFP.

Η διαδρομή αυτή με το πλοίο διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες, ενώ οδικώς με ταξί-πουλμανάκι τουλάχιστον οκτώ ώρες, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής. Σήμερα προβλέπεται να γίνει λειτουργία για τους νεκρούς και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα. Ο πρόεδος Άντι Ρατζοελίνα ανακοίνωσ ότι σήμερα θα είναι ημέρα πένθους για την τραγωδία αυτή και για την συντριβή ελικοπτέρου με δύο αγνοούμενους που σημειώθηκε την ίδια μέρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ