Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε στρατόπεδο των Χούθι στην πρωτεύουσα Σανάα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών Χούθι, στην πρωτεύουσα Σανάα. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν υπάρχουν νεκροί.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν. «Η επιχείρηση στη Σανάα αποτελεί άμεση αντίδραση μετά την καταστροφή τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους που είχε απογειωθεί προς τη Τζιζάν», ανέφεραν εκπρόσωποι της στρατιωτικής συμμαχίας. Καταστράφηκαν επτά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αποθήκες όπλων στο στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών. Δεν διευκρινίστηκε ούτε εάν ούτε πόσες απώλειες υπήρξαν.

Κατασχέθηκαν 1.400 τουφέκια από πλοίο χωρίς σημαία

Στόλος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ανακοίνωσε χθες, ότι δύο σκάφη του κατέσχεσαν φορτίο όπλων το οποίο μετέφερε παράνομα αλιευτικό χωρίς σημαία, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Θάλασσας (Ινδικός Ωκεανός). Το σκάφος μετέφερε περίπου 1.400 τουφέκια εφόδου AK-47 και 226.600 σφαίρες.

«Το πλοίο χωρίς σημαία εκτιμήθηκε πως προερχόταν από το Ιράν και διερχόταν διεθνή ύδατα κατά μήκος διαδρομής που ιστορικά χρησιμοποιείται για την παράνομη μεταφορά όπλων στους Χούθι στην Υεμένη», πρόσθεσε.

Η άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά όπλων στο κίνημα των σιιτών ανταρτών της Υεμένης παραβιάζει τόσο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο και κυρώσεις που επιβάλλονται από τις ΗΠΑΤα πέντε μέλη του πληρώματος του σκάφους, που είπαν πως είναι Υεμενίτες, θα παραδοθούν στις αρχές της Υεμένης, σύμφωνα με τον πέμπτο στόλο, ο οποίος ενημέρωσε πως βύθισε το αλιευτικό αφού απομακρύνθηκαν από αυτό το πλήρωμά του και το παράνομο φορτίο του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ