Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ακροδεξιοί υποστηρικτές του Ερίκ Ζεμούρ στόχευαν με όπλα τον Εμανουέλ Μακρόν (Βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακροδεξιοί υποστηρικτές του υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας, Ερίκ Ζεμούρ, δημοσίευσαν βίντεο, όπου πυροβολούν χρησιμοποιώντας ως στόχο, μεταξύ άλλων, το πρόσωπο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τα βίντεο, τα οποία ανέβασε στο Twitter μια ομάδα ακροδεξιών αποκαλούμενη «Νέα Φρουρά», δείχνουν έναν άντρα που φοράει ένα καπέλο με το σύνθημα «Για να δούμε – Ben voyons» μια έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά στο λόγο του ο ακροδεξιός ηγέτης Ερίκ Ζεμούρ.

«Για να δούμε (Ben voyons) φίλοι μου, ποιόν θα ξαπλώσουμε εδώ πέρα; Τίποτα νεοκομμουνιστές, τίποτα νεοαριστερούς, τίποτα αραβοκατάσταση», λέει, γελώντας ο άντρας και στη συνέχεια ρίχνει στον στόχο. Και προσθέτει: «Α, πέτυχα τον Εμανουέλ Μακρόν» και ξαναπυροβολεί.

Σε ένα άλλο βίντεο, που γυρίστηκε στο ίδιο σημείο, ένας άλλος νεαρός βάζει στόχο την πρώην εκπρόσωπο τύπου του ακροαριστερού κόμματος Μελανσόν, Ραχήλ Γκαρίθο. Κρατώντας το όπλο στο χέρι εξηγεί ότι βγήκε «να κυνηγήσει άγρια Γκαρίθο», πυροβολεί και ξαναγεμίζει το όπλο λέγοντας ότι σκοπεύει τον σύζυγό του, βουλευτή Αλέξις Κορμπιέρ. Ο νεαρός συνεχίζει λέγοντας ότι πυροβολεί «αντίφα και αριστερούς», καθώς και άτομα αραβικής καταγωγής από τη βόρεια Αφρική (Μαγκρέμπ).

Ερίκ Ζεμούρ: «Δεν είστε οπαδοί μου»

Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε ότι καταδικάζει «αυτό το θλιβερό θέαμα», μιας «χούφτας αθλίων και ανόητων» και τους παρομοιάζει με τους χούλιγκανς «που δεν πηγαίνουν στο στάδιο για την ομορφιά του παιχνιδιού, αλλά για τη βία».

«Δεν είστε ούτε οπαδοί μου, ούτε ακτιβιστές μου και ακόμη λιγότερο είστε φίλοι μου. Καταδικάζω εκ των προτέρων ό,τι κάνετε επικαλούμενοι το όνομά μου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας. Δεν θέλω ούτε τη στήριξή σας, ούτε τη βοήθειά σας», αναφέρει ο ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλικής δημοκρατίας, στην ανακοίνωση.

Μήνυση για απειλές θανάτου από τους βουλευτές

Οι δύο βουλευτές της Ανυπότακτης Γαλλίας κατέθεσαν μήνυση για απειλές θανάτου. «Σήμερα όλη η φασιστοσφαίρα πήρε γραμμή και μας έκανε στόχους, τον ένα μετά τον άλλο, με καθαρό κίνδυνο να περάσουν και στην πράξη», δήλωση η Ραχήλ Γκαρίθο, σε συνέντευξή της. Τα βίντεο έχουν κατέβει από την πλατφόρμα και ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για να εντοπιστούν οι νεαροί άντρες.

Ο Ερίκ Ζεμούρ απάντησε στους δύο ακροαριστερούς βουλευτές και τους κάλεσε να κάνουν ό,τι και εκείνος: «να καταδικάσουν τους αντίφα που με παρενοχλούν και είναι χιλιάδες τέτοιοι».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ