Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Κίνα: Έτοιμο για πτήσεις το πρώτο ουράνιο τρένο (Βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με το ουράνιο τρένο «Xingguo» είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία μόνιμης μαγνητικής αιώρησης εφαρμόζεται στην Κίνα.

Ο συρμός ξεκινάει από την Γουχάν. Διαθέτει τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, πρόσφυση χωρίς επαφή και ισχυρή ικανότητα αναρρίχησης. Το τρένο αναπτύχθηκε από κοινού από το Jiangxi University of Science and Technology και την China Railway Science and Industry Group Co., Ltd. Η γραμμή «Xingguo» έχει μήκος 878 μέτρα και αποτελείται από δύο τρένα με χωρητικότητα 88 ατόμων και τελική ταχύτητα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Το ουράνιο τρένο είναι μια αμαξοστοιχία μονοσιδηροδρομικών γραμμών του οποίου οι άμαξες αιωρούνται σε μια σιδηροτροχιά που υποστηρίζεται από χαλύβδινες ή τσιμεντένιες κολώνες. Η Κίνα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο μετά την Ιαπωνία και τη Γερμανία που έχει κατακτήσει την τεχνολογία του ουρανού τρένου, σύμφωνα με τον Wang Zhongmei, επικεφαλής τεχνικό στην China Railway Science and Industry Group.

Η μη επανδρωμένη οδήγηση σε ολόκληρη τη γραμμή έχει επιτευχθεί με συσσωρευμένα χιλιόμετρα που ξεπερνά με ασφάλεια τα 7.000 χιλιόμετρα. Ένα ουράνιο τρένο καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και έχει καλύτερη όραση. Λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν ενοχλείται από πεζούς και μηχανοκίνητα οχήματα. Ο όγκος των επιβατών του είναι περίπου το μισό του όγκου του μετρό, αλλά κοστίζει μόνο το ένα πέμπτο του μετρό. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ