Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ρατσιστική επίθεση στην Τουρκία: Εκαψαν ζωντανούς 3 νέους εργάτες από τη Συρία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μια καταγγελία που προκαλεί ανατριχίλα προχώρησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς ανακοίνωσε πως στη Σμύρνη, στην Τουρκία, άτομο με ρατσιστικά κίνητρα έριξε βενζίνη σε τρεις νέους από τη Συρία και τους έκαψε ζωντανούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περιοχή Γκιουζελμπαξέ, άτομο έριξε βενζίνη στους σύρους εργάτες, ενώ αυτοί κοιμόνταν και έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους. Εγινε γνωστό πως επρόκειτο για τον 23 ετών Μαμούν Αλ Ναχμπάν, τον 21 ετών Αχμέντ Αλ Αλί και τον 17 ετών Μοχάμεντ ελ Μπίς.

Το περιστατικό συνέβη στις 16 Νοεμβρίου, αλλά μόλις χθες έγινε γνωστό από πηγές της συριακής μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο.

Οι νέοι από τη Συρία, εργάζονταν σε εργοστάσιο επεξεργασίας πέτρας για πεζοδρόμια, αν και το Παρατηρητήριο δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τα αποτελέσματα της έρευνάς του για το περιστατικό, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των τριών νεαρών, που έχασαν με αυτόν τον φριχτό τρόπο τη ζωή τους, κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ