Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ιαπωνία: Οι αρχές εκτέλεσαν τρεις θανατοποινίτες δι’ απαγχονισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αρχές της Ιαπωνίας προχώρησαν σήμερα στην εκτέλεση τριών ανθρώπων, που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών. Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση μετά το 2019. 

Τα ιαπωνικά ΜΜΕ δεν διευκρίνισαν ποιοι ήταν οι τρεις θανατοποινίτες που εκτελέστηκαν. Οι εκτελέσεις είναι οι πρώτες που έγιναν στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 2019. Είναι επίσης οι πρώτες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο νέος πρωθυπουργός, ο Φουμίο Κισίντα, στις αρχές του Οκτωβρίου.

Η πιο πρόσφατη εκτέλεση, ήταν αυτή ενός Κινέζου που καταδικάστηκε για τους φόνους τεσσάρων μελών της ίδιας οικογένειες στο νοτιοδυτικό τμήμα του αρχιπελάγους το 2003. Οι ιαπωνικές αρχές εκτέλεσαν 3 ανθρώπους το 2019 και 15 το 2018, ανάμεσά τους 13 μέλη της σέκτας Ομ Σινρικιό, που ενέχονταν στην επίθεση με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995.

Στην Ιαπωνία σήμερα οι καταδικασμένοι στην εσχάτη των ποινών που αναμένουν την εκτέλεσή τους είναι πάνω από 100. Γενικά, περνούν αρκετά χρόνια από την επιβολή της θανατικής ποινής ως την εκτέλεση δι’ απαγχονισμού. Η υποστήριξη της ιαπωνικής κοινής γνώμης στη θανατική ποινή παραμένει ισχυρή, παρά τις επικρίσεις από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ