Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Κατάρ: Κατασχέθηκαν παιδικά παιχνίδια με το ουράνιο τόξο – Είναι «αντίθετα στις ισλαμικές αξίες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην κατάσχεση παιδικών παιχνιδιών προχώρησαν οι αρχές του Κατάρ, καθώς θεωρήθηκε ότι αυτά ήταν «αντίθετα στις ισλαμικές αξίες». Τα παιχνίδια είχαν πάνω τους το ουράνιο τόξο, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει σε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες κατηγορούν το Κατάρ για ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας ενώ επικρίνουν και τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών, ειδικά αφού η χώρα ανέλαβε να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022.

«Επιχειρήσεις ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα διάφορων περιοχών του Κατάρ κατέληξαν στην κατάσχεση παιδικών παιχνιδιών που είχαν λογότυπα αντίθετα στις ισλαμικές αρχές», ανακοίνωσε στο Twitter το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να κρατούν οποιουδήποτε είδους σημαία επιθυμούν, χωρίς να γίνονται στόχος ή να υπόκεινται σε διακρίσεις, περιλαμβανομένης της σημαίας με το ουράνιο τόξο», τόνισε η γενική γραμματέας της Fifa Φατμά Σαμουρά.

«Το υπουργείο καλεί όλους τους πολίτες και τους κατοίκους να ενημερώνουν τις αρχές για οποιοδήποτε προϊόν έχει λογότυπα ή σχέδια αντίθετα με τις παραδόσεις», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο QNA.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ