Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Κίνα: Η πόλη Σιάν υποβάλλει σε τεστ 13 εκατομμύρια κατοίκους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πόλη Σιάν στη βόρεια Κίνα, γνωστή για τον θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, ξεκίνησε την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό και στα 13 εκατομμύρια των κατοίκων της. Το μέτρο αποφασίστηκε μετά τον εντοπισμό περίπου 42 κρουσμάτων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα είναι εξαιρετικά χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες, όμως οι Αρχές δεν θέλουν να αφήσουν τίποτε στην τύχη πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Κίνα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τακτικά μικρές σποραδικές εστίες, που εν γένει περιορίζονται μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

Τo υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 42 νέα κρούσματα στη Σιάν. Με αυτούς αυξάνονται σε 91 ο αριθμός των ασθενών που έχουν καταγραφεί από τις 9 Δεκεμβρίου στην πόλη, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές Αρχές. Η πόλη έβαλε επίσης λουκέτο στα σχολεία και τα μεγάλα κλειστά κέντρα ψυχαγωγίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους κατοίκους να αποφεύγουν να βγαίνουν και να συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες.

Η Κίνα εφαρμόζει από πέρυσι μια στρατηγική «μηδενικών κρουσμάτων Covid», η οποία έγκειται στο να κάνει τα πάντα για να περιορίσει στο μέγιστο την εμφάνιση νέων κρουσμάτων. Αυτά αυξάνονται εν γένει μόνο κατά μερικές δεκάδες την ημέρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ