Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σουηδία: Υποδόριο τσιπάκι ως πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τους χειρότερους εφιάλτες των συνωμοσιολόγων έχει σκοπό να επιβεβαιώσει μια σουηδική εταιρεία, η οποία δημιούργησε ένα υποδόριο τσιπ, όπου αποθηκεύεται το πιστοποιητικό εμβολισμού κατά του κορονοϊού.

Χιλιάδες Σουηδοί έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν τσιπάκια με μέγεθος κόκκου ρυζιού κάτω από το δέρμα στο χέρι τους τα οποία αντικαθιστούν την ταυτότητα, την πιστωτική κάρτα ή την κάρτα εισόδου στους χώρους εργασίας.

Πλέον η εταιρεία «Epicenter» δημιούργησε ένα υποδόριο τσιπάκι στο οποίο αποθηκεύεται το πιστοποιητικό εμβολισμού κατά του κορονοϊού. Οι εφαρμογές ανέπαφων πληρωμών στα κινητά τηλέφωνα και τα συστήματα εισόδου σε κάποιο χώρο χωρίς την χρήση κλειδιών μπορούν να «διαβάσουν» το τσιπάκι και να πιστοποιήσουν ότι ο κάτοχος του είναι εμβολιασμένος.

Το τσιπάκι εμφυτεύεται στον βραχίωνα ή στα δάχτυλα

Τα εμφυτεύματα είναι μια τεχνολογία που μπορεί να έχει πολλών ειδών εφαρμογές και αποτελεί τώρα μια πολύ βολική λύση ώστε να έχουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την Covid πάντοτε διαθέσιμα πάνω μας. To κινητό τηλέφωνο μπορεί κάποια στιγμή να μην έχει άλλη μπαταρία ή να μην λειτουργεί οπότε το εμφύτευμα δίνει την λύση.

Το τσιπάκι μπορεί να εμφυτευθεί σε διάφορα σημεία είτε στον βραχίονα είτε σε κάποιο σημείο των δαχτύλων και αν κάποιος που το τοποθέτησε στο χέρι θέλει να το αφαιρέσει αυτό γίνεται εύκολα. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της «Epicenter» έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους ένα τσιπ για να κυκλοφορούν χωρίς κάρτες αναγνώρισης μέσα στην εταιρεία αλλά και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές όπως εκτυπωτές ή ακόμη και τους αυτόματους πωλητές αναψυκτικών και τροφίμων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ