Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Σε ιστορικό χαμηλό η τούρκικη λίρα – Νέο οικονομικό μοντέλο θέλει ν΄ ακολουθήσει η Τουρκία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζονται τα παρατράγουδα στη γειτονική Τουρκία εξαιτίας της κατηφόρας, που έχει πάρει η τουρκική λίρα, με αποτέλεσμα η πίεση που ασκείται στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα να γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική.

Ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί ενημέρωσε την τραπεζική ένωση της Τουρκίας, τον Οργανισμό Τραπεζικού Κανονισμού και Εποπτείας (BDDK) και τους διευθυντές κρατικών τραπεζών για το νέο οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης με χαμηλά επιτόκια, ανακοίνωσε σήμερα η ένωση, μετά την πτώση της λίρας σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η λίρα έφτασε σε νέο χαμηλό την Παρασκευή, με την ισοτιμία της να υποχωρεί μέχρι και 17 λίρες ανά δολάριο ΗΠΑ μετά τους φόβους για έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο, έπειτα από τη νέα πολιτική του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην εκτίναξη των τιμών.

“Οι τράπεζές μας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους πόρους τους για να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες των νοικοκυριών και του πραγματικού τομέα, στο πλαίσιο του μηχανισμού της ελεύθερης αγοράς που λειτουργεί με τους κανόνες του”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τραπεζική ένωση, προσθέτοντας ότι ο στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η “υγιής, σταθερή ανάπτυξη”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ