Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του μικρού Κύπριου ήρωα, Δημητράκη Δημητριάδη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον αδελφό του μικρού ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, Δημητράκη Δημητριάδη πραγματοποίησε στη Λάρνακα σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και άλλα μέλη της οικογένειας Δημητριάδη.

Κατά την συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε την οικογένεια ότι έχουν ολοκληρωθεί οι επιστημονικές διαδικασίες και ως αποτέλεσμα, έχουν ταυτοποιηθεί τα οστά του μικρού ήρωα Δημητράκη Δημητριάδη.

Τα οστά που ανήκαν σε μικρό παιδί είχαν εντοπιστεί στις 30.10.21, σε πολλαπλό χώρο ταφής στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Κοντού. Ο μικρός Δημήτρης μαθητής της Β’ Δημοτικού δολοφονήθηκε από Βρετανό στρατιώτη στα 7 του χρόνια, όταν δέχτηκε σφαίρα στο μάτι.

Ο Επίτροπος ανέφερε στην οικογένεια ότι τα ταυτοποιημένα οστά του συγγενή τους βρίσκονται στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Έγκωμη, όπου η οικογένεια μπορεί να τύχει λεπτομερούς ενημέρωσης από τους επιστήμονες που έλαβαν μέρος στις διαδικασίες και θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά, μετά από τόσες δεκαετίες να δει τα οστά του μικρού Δημητράκη.

Ο Επίτροπος διαβεβαίωσε, για ακόμα μια φορά, την οικογένεια ότι η πολιτεία και ο ίδιος θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναγνωριστεί και τιμηθεί η θυσία του ήρωα και να δημιουργηθεί δικός του χώρος ταφής όπου θα τιμάται η μνήμη του, όπως και το αίτημα της οικογένειας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ