Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ECDC: Χώρα μεγάλης ανησυχίας η Ελλάδα λόγω της κατάστασης με την πανδημία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ως μια χώρα «μεγάλης ανησυχίας» χαρακτηρίζεται η Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC) εξ αιτίας των δρματικών συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, δύο χώρες (Γαλλία και Λιχτενστάιν) κατηγοριοποιήθηκαν ως πολύ μεγάλης ανησυχίας, 21 χώρες (Βέλγιο, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία και Σουηδία) ως μεγάλης ανησυχίας, έξι χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Μάλτα και Σλοβενία) ως μέτριας ανησυχίας και μία χώρα (Ρουμανία) ως χαμηλής ανησυχίας. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις χώρες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Σουηδία) μετακινήθηκαν σε υψηλότερη κατηγορία, 10 χώρες (Βουλγαρία, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία) μετακινήθηκαν σε χαμηλότερη κατηγορία και 16 χώρες παρέμειναν στην ίδια κατηγορία.

ecdc ellada

Η αξιολόγηση του ECDC για την επιδημιολογική κατάσταση κάθε χώρας βασίζεται σε μια σύνθετη βαθμολογία που βασίζεται στην απόλυτη τιμή και την τάση πέντε εβδομαδιαίων επιδημιολογικών δεικτών COVID-19.

ecdc

Όπως αναφέρει, παρατηρούνται πλέον αυξανόμενα ποσοστά κοινοποίησης κρουσμάτων και επιδημιολογική κατάσταση υψηλής ή πολύ μεγάλης ανησυχίας, ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της ΕΕ/ΕΟΧ.

Αυτή η κατάσταση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία έχει περιορίσει τη μείωση της μετάδοσης που επιτεύχθηκε από την κυκλοφορία του εμβολιασμού για τον COVID-19 στην ΕΕ/ΕΟΧ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ