Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Σεούλ: H τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει τους ανθρώπους που ίσως θέλουν να αυτοκτονήσουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται για την πρόληψη των αυτοκτονιών. Η Νότια Κορέα έχει σταθερά το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, ενώη αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των νέων.

Για την αντιμετώπιση των αυτοκτονιών έχει τοποθετηθεί στις γέφυρες κατά μήκος του ποταμού Χαν στην πρωτεύουσα ένα δίκτυο καμερών προγραμματισμένων να ανιχνεύουν τη συμπεριφορά των πολιτών που βρίσκονται στο σημείο. Οι γέφυρες αυτές είναι γνωστό σημεία αυτοκτονίας, με περίπου 500 ανθρώπους να προσπαθούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους απο εκεί κάθε χρόνο.

Οι εν λόγω κάμερες εντοπίζουν τους ανθρώπους που μένουν για πάρα πολύ ώρα στη γέφυρα, πιθανώς επειδή σκέφτονται να αυτοκτονήσουν, και στη συνέχεια, το σύστημα στέλνει σήματα σε ομάδες διάσωσης για να σπεύσουν στο σημείο από κοντινή απόσταση. Στόχος είναι είτε να αποτρέψουν το άτομο να πέσει είτε ακόμα και αν δεν προλάβουν τουλάχιστον να το εντοπίσουν εγκαίρως στο νερό και να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για τη διάσωση ανθρώπων που προσπαθούν να αυτοκτονήσουν είναι ότι πρέπει να τους εμποδίσουμε πριν πέσουν στο νερό. Μόλις συμβεί αυτό, το ποσοστό επιβίωσης πέφτει κάτω από το 50%», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι από τις 28 γέφυρες που βρίσκονται στον ποταμό Χαν, οι περισσότερες έχουν επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτοκτονιών. Αυτά περιλαμβάνουν έναν αισθητήρα πίεσης που ανιχνεύει ένα άτομο που πιάνει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα πιο δυνατά από το συνηθισμένο και άλλους αισθητήρες που ειδοποιούν τους διασώστες για ανθρώπους που έπεσαν. Επιπλέον, ένας φράκτης ασφαλείας με προστατευτικά κιγκλιδώματα έχει εγκατασταθεί στη γέφυρα Mapo για να κάνει πιο δύσκολη την πτώση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ