Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Κουρδιστάν: Φονικές πλημμύρες – 8 νεκροί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οκτώ νεκρούς άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Αρμπίλ στην περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ. 

«Οι πλημμύρες ξεκίνησαν στις 04:00 και προκάλεσαν οκτώ θανάτους μεταξύ των οποίων γυναικών και παιδιών», κυρίως σε λαϊκές συνοικίες ανατολικά της πόλης Αρμπίλ. Τέσσερα μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας που πήγαν να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους, τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα νερά.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην Αρμπίλ, ο Σαρκαούτ Καράχ, δήλωσε πως μεταξύ «των οκτώ ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ένας χτυπήθηκε από κεραυνό, και οι υπόλοιποι πνίγηκαν στα σπίτια τους». Πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «σημαντικές υλικές ζημιές».

Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων

Ο εκπρόσωπος δήλωσε εξάλλου πως «διεξάγονται έρευνες για την ανεύρεση ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι», υπογραμμίζοντας πως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Αρμπίλ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους εκτός αν χρειάζεται οπωσδήποτε να μετακινηθούν, λέγοντας πως αναμένονται και άλλες βροχές και πως πλημμύρες μπορεί να πλήξουν την πόλη Αρμπίλ και τα περίχωρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς και οι ιατρικές ομάδες και οι ομάδες της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και των δήμων των τομέων της περιοχής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ