Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Αυτή είναι η πιο απότομη ανηφόρα του κόσμου – Έχει κλίση 34,8% (Βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανηφόρα, ή και κατηφόρα για κάποιους, στην οδό «Baldwin» που βρίσκεται σε πόλη της Νέας Ζηλανδίας, επέστρεψε θριαμβευτικά στην λίστα των ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο απότομος δρόμος του κόσμου. 

Με μήκος περίπου 350 μέτρα, η οδός «Baldwin», που συγκαταλέγεται τα τελευταία χρόνια και επίσημα στα αξιοθέατα της Νέας Ζηλανδίας, έχει κλίση που φτάνει στο ομολογουμένως εντυπωσιακό 34,8%. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 100 μέτρα που διανύει κανείς στον συγκεκριμένο δρόμο ανεβαίνει (ή κατεβαίνει) σε υψόμετρο 34,8 μέτρα!

Η οδός «Baldwin» ήταν ο αδιαμφισβήτητος πιο απότομος δρόμος στο κόσμο για πάρα πολλά χρόνια, μέχρι που το 2019 τον τίτλο διεκδίκησε και κέρδισε και επίσημα ένας άλλος δρόμος στην άλλη μεριά του κόσμου, ο «Ffordd Pen Llech» που βρίσκεται στην πόλη «Harlech» της Ουαλίας του Ηνωμένου Βασίλειου.

Ο τίτλος επέστρεψε στην οδό «Baldwin» τον Απρίλιο του 2020 έπειτα από επανάληψη των μετρήσεων, αυτή τη φορά ως σημείο αναφοράς το μέσο του δρόμου. Έπειτα και από αυτές η διάσημη οδός της Νέας Ζηλανδίας αναβαθμίστηκε στο 34,8% ενώ ο δρόμος στην πόλη της Ουαλίας αποφασίστηκε τελικά ότι έχει κλίση 28,6%.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ