Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Μπόρις Τζόνσον: Έχασε το κόμμα του σε εκλογική περιφέρεια που ήταν προπύργιό του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράπισμα για τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, θεωρείται η βαριά ήττα που υπέστη το Συντηρητικό Κόμμα, σε ψηφοφορία που διεξήχθη σε μια εκλογική περιφέρεια που θεωρείτο προπύργιό του στην κεντρική Αγγλία, όπως δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε για να συμπληρωθεί μια κενή έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, αυτή του βουλευτή των Συντηρητικών Όουεν Πάτερσον, που κατηγορήθηκε για lobbying έναντι αμοιβής. Η υποψήφια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η Χέλεν Μόργκαν, κέρδισε με διαφορά σχεδόν 6.000 ψήφων τον υποψήφιο των Τόρις, του Συντηρητικού Κόμματος του Μπόρις Τζόνσον.

«Μπόρις Τζόνσον, το πάρτι τέλειωσε»

Οι Τόρις είχαν κερδίσει τη συγκεκριμένη έδρα, στην περιοχή Βόρειο Σρόψιρ, με διαφορά 23.000 ψήφων το 2019, ενώ μέχρι σήμερα κέρδιζαν αδιαλείπτως τη συγκεκριμένη έδρα της κεντρικής Αγγλίας, από τη δημιουργία της εκλογικής περιφέρειας το 1983.

«Απόψε, οι πολίτες στο Βόρειο Σρόψιρ μίλησαν για λογαριασμό του βρετανικού λαού. Το είπαν δυνατά και καθαρά: ‘’Μπόρις Τζόνσον, το πάρτι τέλειωσε’’», ανέφερε η κυρία Μόργκαν στην επινίκια ομιλία της.

Για αρκετούς αναλυτές, αποτέλεσε ψήφο τιμωρίας των Συντηρητικών, ενώ ο Τζόνσον βάλλεται σε πολλά μέτωπα, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τα πάρτι συνεργατών του στη Ντάουνινγκ Στριτ τα περσινά Χριστούγεννα, όταν επισήμως η χώρα βρισκόταν σε lockdown.

Διαβάστε ακόμη: Σάλος στη Βρετανία: Στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ φέρονται να έκαναν πάρτι εν μέσω lockdown

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ