Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Τραγωδία στη Αυστραλία: Πέντε παιδιά νεκρά σε σχολική γιορτή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονισμένη είναι η Αυστραλία από το δυστύχημα με θύματα παιδιά. Όλα έγιναν σε σχολείο του Ντέβονπορτ στην Τασμανία, όταν αέρας παρέσυρε φουσκωτό «κάστρο» με αποτέλεσμα πέντε παιδιά να χάσουν την ζωή τους.

Πέντε παιδιά, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, σκοτώθηκαν όταν ο αέρας παρέσυρε το φουσκωτό «κάστρο» μέσα στο οποίο βρίσκονταν. Τα παιδιά έπεσαν από ύψος 10 μέτρων. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς στην Αυστραλία.

Από την διασκέδαση στην φρίκη

Τέσσερα απ’ αυτά, ηλικίας περίπου 10 ως 12 ετών, έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και ένα πέμπτο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ενώ πολλά παιδιά έχουν τραυματιστεί από την πτώση τους στο κενό. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη αρκετών ελικοπτέρων, έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας γύρω στις 10:00 (τοπική ώρα· στη 01:00 ώρα Ελλάδας) στο σχολείο Χίλκρεστ, στο Ντέβονπορτ της Τασμανίας, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.

https://twitter.com/MonteBovill/status/1471270301933576195

Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά είχαν πάει να διασκεδάσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, και αντί γι’ αυτό είχαμε μια τόσο φρικιαστική τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ