Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Financial Times: Ανακήρυξαν τον Έλον Μασκ «Πρόσωπο της Χρονιάς»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Financial Times ανακήρυξαν τον Έλον Μασκ «Πρόσωπο της Χρονιάς», επαινώντας τον για το έργο που έκανε στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία του, Tesla, ο παγκόσμιος ηγέτης των EV, έχει ωθήσει πολλούς νέους καταναλωτές και παλαιού τύπου αυτοκινητοβιομηχανίες να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα. Η Tesla επί του παρόντος έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς πάνω από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σε μια στήλη, η συντάκτρια των FT, Roula Khalaf, απέδωσε στον Μασκ το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά, που τροφοδοτούνται με βενζίνη και τον αποκάλεσε επαναστάτη στον κλάδο.

Έλον Μασκ: «Με αποκαλούσαν απατεώνα»

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία βασικά αποκαλούσε την Tesla και εμένα ανόητους και απατεώνες», ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι δηλώσεις του Μασκ. «Έλεγαν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα λειτουργούσαν. Δεν μπορείς να πετύχεις την αυτονομία και τις επιδόσεις. Και ακόμα κι αν το έκανες αυτό, κανείς δεν θα τα αγόραζε» είχε πει ο CEO της εταιρείας.

«Παρ’ όλα τα εκκεντρικά και προκλητικά tweets που θεωρούνται από μερικούς ως παιδικά, είναι μια από τις πιο μεταμορφωτικές επιχειρηματικές φιγούρες της εποχής. Για αυτόν τον λόγο, οι FT τον ανακηρύσσουν το πρόσωπο της χρονιάς για το 2021», πρόσθεσε η Khalaf.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ