Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Γερμανία: Αντιεμβολιαστές απειλούν τον πρωθυπουργό της Σαξονίας – Έχουν όπλα και βαλλίστρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αστυνομία της Σαξονίας πραγματοποίησε σήμερα επιχείρηση στη Δρέσδη μετά από ανάρτηση σε σελίδα αντιεμβολιαστών, όπου υπήρχαν απειλές κατά της ζωής του πρωθυπουργού.

Η επιχείρηση αυτή, διεξήχθη σε πολλά σημεία στη Δρέσδη και πραγματοποιήθηκε αφού δημοσιογράφοι του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF διείσδυσαν σε ομάδα του Telegram όπου είχαν αναρτήσει απειλές για τη ζωή του Μίχαελ Κρέτσμερ, πρωθυπουργού της Σαξονίας, που τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού κατά της covid-19.

«Τα σχόλια κάποιων μελών της ομάδας άφηναν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να έχουν στην κατοχή τους πραγματικά όπλα και βαλλίστρες», επεσήμανε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει αν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η έρευνα

Η έρευνα ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου, όταν μια εκπομπή αποκάλυψε το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτής της ομάδας στο Telegram, που έχει περίπου 100 μέλη «τα οποία συνδέει η αντίθεσή τους στα εμβόλια κατά της covid-19, στο κράτος και την τρέχουσα υγειονομική πολιτική», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Με ηχητικά μηνύματα μέλη της ομάδας αυτής ζητούσαν να αντιταχθούν, «αν είναι απαραίτητο και με όπλα», στα υφιστάμενα μέτρα, έχοντας στόχο κυρίως πολιτικούς και τον Κρέτσμερ συγκεκριμένα. Η γερμανική δικαιοσύνη εκτίμησε ότι «προετοιμάζεται ένα σοβαρό, βίαιο έγκλημα εναντίον του κράτους», εξήγησε στο Twitter η αστυνομία της Σαξονίας.

Από την αρχή της πανδημίας έχει δημιουργηθεί στη Γερμανία ένα ισχυρό κίνημα που αντιτίθεται στους υγειονομικούς περιορισμούς. Έχει μεγάλη παρουσία στη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία, ένα από τα κρατίδια που πλήττεται ιδιαίτερα από το τρέχον κύμα της επιδημίας covid-19 και όπου παρατηρείται χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

20.000 αντιεμβολιαστές είναι έτοιμοι να καταφύγουν στη βία

Στις αρχές Δεκεμβρίου αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σπίτι του υπουργού Υγείας της Σαξονίας με πυρσούς και σφυρίχτρες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των πολιτικών. Στη Γερμανία εκτιμάται ότι 15.000 με 20.000 αντιεμβολιαστές είναι έτοιμοι να καταφύγουν στη βία, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild χθες Τρίτη το στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σεμπάστιαν Φίντλερ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ