Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Όλαφ Σολτς: Η Ρωσία θα πληρώσει «υψηλό τίμημα» σε πιθανή εισβολή στην Ουκρανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε την Ρωσία πως θα πληρώσει «υψηλό τίμημα» εάν εισβάλει στην Ουκρανία, μιλώντας πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Αυτές τις μέρες εξετάζουμε με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση ασφαλείας στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα», είπε ο Σολτς στην πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο ως καγκελάριος.

«Οποιαδήποτε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας θα έχει ένα τίμημα, ένα υψηλό τίμημα», είπε καθώς οι δυτικές δυνάμεις κατηγορούν τη Ρωσία ότι σχεδιάζει εισβολή στη γείτονά της και προειδοποιούν για μια μαζική συντονισμένη απάντηση κυρώσεων σε περίπτωση επίθεσης της Μόσχας.

Ντράγκι: Η Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση με την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να ζητήσει από την Ρωσία να αποκλιμακώσει επειγόντως την ένταση με την Ουκρανία. Απευθυνόμενος στους Ιταλούς βουλευτές εν όψει της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, ο Μάριο Ντράγκι πρόσθεσε ότι η Ενωση «οφείλει ομοφώνως να ανανεώσει την υποστήριξή της προς την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για τη συγκέντρωση δύναμης 100.000 στρατιωτών στα ουκρανορωσικά σύνορα δημιουργώντας ανησυχία για προετοιμασία στρατιωτικής επίθεσης, αναζωπύρωση της σύρραξης στο Ντονμπάς και έκρηξη ανοικτής στρατιωτικής αναμέτρησης ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ