Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Νέα Υόρκη: Ο νέος δήμαρχος διορίζει γυναίκα αρχηγό της αστυνομίας για πρώτη φορά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο νεοκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, θα διορίσει μια γυναίκα στη θέση του αρχηγού της αστυνομίας της πόλης, για πρώτη φορά στα 176 χρόνια της ιστορίας της υπηρεσίας.

Ο Άνταμς, ο οποίος είναι και ο ίδιος πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Πόλης της Νέας Υόρκης, θα συστήσει την Κίτσαντ Σίγουελ στους πολίτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στο Κουίνς, σύμφωνα με δημοσίευμα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας Daily News.

«Η Κίτσαντ Σίγουελ είναι μια αποδεδειγμένη πολέμιος του εγκλήματος με την εμπειρία και την συναισθηματική νοημοσύνη να παρέχει τόσο την ασφάλεια που έχουν ανάγκη οι Νεοϋορκέζοι όσο και την δικαιοσύνη που τους αξίζει», ανέφερε ο Άνταμς σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα.

NCPD

Η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι η Σίγουελ είναι μια βετεράνος με εμπειρία 23 χρόνων στο αστυνομικό τμήμα της Κομητείας Νασάου, στη Νέα Υόρκη, όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής του. Θα γίνει η τρίτη αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης αφροαμερικανικής καταγωγής.

Ο σημερινός αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντέρμοτ Σία, είχε διοριστεί το 2019 από τον τότε δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο. «Καλωσορίζουμε την αρχηγό Σίγουελ στο δεύτερο σκληρότερο αστυνομικό πόστο στην Αμερική. Φυσικά το σκληρότερο όλων είναι να είσαι αστυνομικός στους δρόμους της Νέας Υόρκης», ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση ο Πάτρικ Λιντς, πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών της πόλης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ