Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Βρετανία: Ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός από την μετάλλαξη «Όμικρον»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρώτος θάνατος ασθενή με την μετάλλαξη «Όμικρον» καταγράφηκε στην Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Όπως είπε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του σε κλινική εμβολιασμού στο Πάντινγκτον, δυστυχώς χάθηκε τουλάχιστον ένας ασθενής με την νέα μετάλλαξη αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται από το γεγονός ότι η μετάλλαξη αυτή έχει πιο ελαφριά συμπτώματα και να σπεύσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση. Ουρές είχαν σχηματιστεί στα εμβολιαστικά κέντρα στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία. Επίσης υπήρξαν ζητήματα όσον αφορά την κράτηση ραντεβού διαδικτυακά.

Έλλειψη σε αυτοδιαγνωστικά τεστ και ραντεβού για εμβολιασμό καταγράφηκε, με αποτέλεσμα η επίσημη υπηρεσία κρατήσεων της κυβέρνησης να βγάλει ανακοίνωση: «Συγγνώμη, δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή άλλα διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Προσπαθήστε ξανά αργότερα. Ή, μπορείτε να πάτε πίσω και να προσπαθήσετε αντ’αυτού να κάνετε κράτηση ενός ραντεβού για τεστ» αναφέρει στην πλατφόρμα της.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ