Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Σουηδία: Σύγκρουση πλοίων στη Βαλτική θάλασσα – Αγνοούνται δύο ναυτικοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βαλτική θάλασσα, καθώς δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν κοντά στις ακτές της Σουηδίας. Το πλοίο «Karin Hoej», που είναι νηολογημένο στη Δανία, έχει αναποδογυρίσει και αγνοείται η τύχη των δύο μελών του πληρώματός του. 

Το δεύτερο πλοίο που ενεπλάκη στο ατύχημα, το «Scot Carrier» είναι βρετανικό και το πλήρωμά του είναι ασφαλές. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σημειώθηκε ένα ατύχημα, αλλά δεν γνωρίζω τις συνθήκες», δήλωσε ο Σόρεν Χοζ διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας «Rederiet Hoj», στην οποία ανήκει το «Karin Hoej».Το σουηδικό πρακτορείο TT, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του σουηδικού λιμενικού, μετέδωσε ότι ένα από τα πλοία έχει μήκος 90 μέτρα και το άλλο 55 μέτρα.

Το πλοίο δεν ήταν φορτωμένο και κατευθυνόταν από το Σοντερτάλιε της Σουηδίας προς το Νίκομπινγκ Φάλστερ της νότιας Δανίας με διμελές πλήρωμα, πρόσθεσε. «Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», τόνισε. Εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Δανίας δήλωσε ότι την ώρα που σημειώθηκε το ατύχημα, περίπου στις 03:30 τα ξημερώματα, στην περιοχή υπήρχε ομίχλη.

Τα δύο πλοία έπλεαν προς την ίδια κατεύθυνση όταν συγκρούστηκαν, ενώ δεν ήταν σε θέση να πει αν μετέφεραν επικίνδυνο φορτίο. Σωστικό πλοίο έχει αναχωρήσει από το νησί Μπόρνχολμ, ενώ οι δανέζικες αρχές έχουν επίσης στείλει ένα ελικόπτερο στο σημείο, ενώ και άλλα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή βοηθούν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ