Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Συναγερμός στο Στενό του Κερτς: Ουκρανικό πλοίο αρνείται να αλλάξει πορεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει καθώς πλοίο του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού φέρεται κατευθύνεται προς τα ρωσικά ύδατα στο στενό του Κερτς, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του ρωσικού λιμενικού για αλλαγή πορείας.

Το περιστατικό προκαλεί ανησυχία καθώς έρχεται σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών είναι τεταμένες.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε πως «Στις 9 Δεκεμβρίου 9.12 π.μ., το πλοίο του Ουκρανικού Ναυτικού απέπλευσε από το λιμάνι της Μαριούπολης και κατευθύνθηκε προς το στενό του Κερτς».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχος, το πλοίο δεν έχει άδεια να περάσει από το κανάλι Kerch-Yenikalsky που ελέγχεται από τη Ρωσία και χωρίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Θάλασσα του Αζόφ.

Το ουκρανικό πλήρωμα φέρεται να επιμένει ότι δεν σκοπεύει να περάσει στα ρωσικά ύδατα. Ωστόσο, σύμφωνα με την FSB, «προς το παρόν, το πλοίο απέχει 18 ναυτικά μίλια από το στενό του Κερτς και δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις για αλλαγή πορείας. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ