Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Τηλεργασία: Εργατικό ατύχημα η πτώση κατά τη διαδρομή από το κρεβάτι στο γραφείο του σπιτιού, σύμφωνα με Γερμανικό Δικαστήριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετακίνηση για εργασία με την αντίστοιχη ασφάλιση θεωρείται στη Γερμανία, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, το περπάτημα για λίγα μέτρα από το κρεβάτι μέχρι το γραφείο του σπιτιού.

Η  διασάφηση αυτή του νομικού πλαισίου έρχεται μετά από το ατύχημα που είχε ένας εργαζόμενος, ο οποίος γλίστρησε στην σκάλα ενώ πήγαινε από τον όροφο στον οποίο βρίσκεται η κρεβατοκάμαρά σε αυτόν που βρίσκεται το γραφείο για να ξεκινήσει δουλειά.

Μετά από δύο αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες απέρριψαν το αίτημα του εργαζόμενου για ασφαλιστική κάλυψη το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Κοινωνικό Δικαστήριο έκρινε ότι «η πρώτη διαδρομή από το κρεβάτι στο γραφείο του σπιτιού είναι μια ασφαλισμένη μετακίνηση εργασίας και κατ’ επέκταση ο ενάγων υπέστη εργατικό ατύχημα».

Το γερμανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο πρόσθεσε πως «Η ασφαλιστική κάλυψη είναι η ίδια είτε η δραστηριότητα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας είτε σε άλλη τοποθεσία, όπως η κατοικία του ασφαλισμένου».

Η απόφαση αναφέρει ότι ο νόμος ισχύει για «θέσεις τηλεργασίας», οι οποίες είναι «θέσεις εργασίας υπολογιστών που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι από τον εργοδότη στον ιδιωτικό χώρο των εργαζομένων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ