Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ρωσία: Απίστευτη γιαγιά καθαρίζει αφιλοκερδώς εδώ και τρία χρόνια το χιόνι από παιδική χαρά της γειτονιάς της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παίρνοντας το φτυάρι της η Τατιάνα Βόλκοβα, συνταξιούχος από το Κεμέροβο , τα τελευταία τρία χρόνια πηγαίνει κάθε μέρα στην παιδική χαρά της γειτονιάς της και την καθαρίζει από το χιόνι που την έχει σκεπάσει.

Η Τατιάνα Βόλκοβα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο χωριό. Όταν συνειδητοποίησε ότι ο επιστάτης του πολυώροφου κτιρίου δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει μόνος του στην απομάκρυνση του χιονιού της αυλής, άρχισε να τον βοηθά, καθώς είναι συνηθισμένη στη σωματική εργασία.

«Κοιτάω, τα παιδιά σκαρφαλώνουν στα βουνά (του χιονιού). Ρώτησα: «Τι, δεν το καθαρίζουν»; Μου είπαν: «Όχι. Έτσι αγόρασα ένα φτυάρι και είπα ας το καθαρίσω!» ανέφερε η Τατιάνα.

Η «εργάσιμη» ημέρα της γεμάτης ενέργειας γιαγιάς, την οποία οι γείτονες συγκρίνουν χαριτολογώντας με μια «μπουλντόζα», ξεκινά περίπου στη μία το μεσημέρι και μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις οκτώ το βράδυ – όλα εξαρτώνται από την ποσότητα της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την Τατιάνα, κατά τη διάρκεια της «εργασίας» της στην παιδική χαρά, της προσφέρθηκε πραγματική απασχόληση περισσότερες από μία φορές, για παράδειγμα, στη θέση του επιστάτη σε ένα νηπιαγωγείο. Ωστόσο, η ηλικιωμένη αρνήθηκε την προσφορά.

«Είπα: Όχι, είμαι το αφεντικό του εαυτού μου: θέλω – θα βγω έξω, δεν θέλω – δεν θα βγω. Και αυτό είναι όλο. Δεν θα πάω πουθενά», εξήγησε η γυναίκα.

Η Τατιάνα δεν παίρνει ποτέ χρήματα για τη δουλειά της, αλλά δέχτηκε μια σοκολάτα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Όπως αναφέρει, το κυριότερο για εκείνη είναι όταν «χαίρεται η ψυχή» και αυτό είναι που της δίνει χαρά.

Η αδερφή της Τατιάνας, Λιούμποφ Βόλκοβα, βοηθά επίσης στην απομάκρυνση του χιονιού στην αυλή.

«Θέλω να κάνω την πόλη μου πιο καθαρή. Ήδη πρότεινα σε όλους: ας αγοράσουμε ένα φτυάρι και η πόλη μας θα είναι πιο καθαρή. Ο θυρωρός δεν έχει χρόνο. Φανταστείτε οκτώ εισόδους, θα φτάσει μόνο στην πρώτη είσοδο το βράδυ», ανέφερε η γυναίκα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ