Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Μιανμάρ: Ο στρατός κατηγορείται ότι συνέλαβε και εκτέλεσε 11 αμάχους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στρατιώτες στη Μιανμάρ κατηγορούνται ότι συνέλαβαν 11 ανθρώπους σε ένα χωριό στο κεντρικό τμήμα της χώρας και τους εκτέλεσαν προτού πυρπολήσουν τα πτώματά τους.

Τα απανθρακωμένα πτώματα εντοπίστηκαν στο χωριό Σαγκάινγκ, μια περιοχή όπου μαίνονται έντονες συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και πολιτοφυλακών που δημιούργησαν αντίπαλοι του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου, επεσήμαναν οι κάτοικοι, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι κάποια από τα θύματα βασανίστηκαν και κάηκαν ζωντανά.

Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τα απανθρακωμένα πτώματα έχει κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ εικόνες μεταδόθηκαν από κάποια μέσα ενημέρωσης, περιλαμβανομένου του ειδησεογραφικού ιστότοπου Myanmar Now. Το Reuters ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του φωτογραφικού υλικού ή τον τρόπο που σκοτώθηκαν οι 11 άνθρωποι.

«Σκότωναν βίαια όποιον έβρισκαν»

«Τα στρατεύματα απλώς σκότωναν βίαια όποιον έβρισκαν», κατήγγειλε ένας εθελοντής, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν τα θύματα ήταν μέλη πολιτοφυλακών ή απλοί πολίτες. Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί στο χάος μετά την ανατροπή από τον στρατό της κυβέρνησης της Αούνγκ Σαν Σου Τσι τον Φεβρουάριο.

Ο Κιάου Γούνα, μέλος των PDF της περιοχής, δήλωσε ότι οι στρατιώτες έφτασαν στο χωριό πυροβολώντας με τα όπλα τους και μετέφεραν όσους συνέλαβαν σε έναν κοντινό αγρό όπου τους σκότωσαν. Άλλος εθελοντής δήλωσε ότι περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους σε πέντε χωριά της περιοχής και κρύβονται καθώς φοβούνται νέες συλλήψεις και φόνους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ