Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μπολσονάρου «Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2021» σύμφωνα με το περιοδικό TIME

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου απέσπασε τον τίτλο του «Προσώπου της Χρονιάς για το 2021» από το περιοδικό TIME, με βάση τις ψήφους των αναγνωστών του.

Άφησε στην δεύτερη θέση τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και στην τρίτη θέση τους υγειονομικούς εργαζόμενους πρώτης γραμμής. Έπονται ο πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και οι παρασκευαστές των εμβολίων. Ο Μπολσονάρου έλαβε το 24% από τα εννέα εκατομμύρια ψήφους των αναγνωστών που τον ανέδειξαν το πρόσωπο με την μεγαλύτερη επιρροή, για καλό ή για κακό σκοπό, κατά το 2021.

Ο Μπολσονάρου και η πανδημία

Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε έρευνα για τις δηλώσεις του Μπολσονάρου για σχέση ανάμεσα στον εμβολιασμό κατά της COVID-19 και στον κίνδυνο εμφάνισης AIDS. Ο αμφιλεγόμενος βραζιλιάνος πρόεδρος δέχεται έντονη κριτική για την διαχείριση της πανδημίας και για προβλήματα στις προμήθειες των εμβολίων.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί το πρόσωπο της χρονιάς με βάση τους συντάκτες του Time, ανακοίνωσε το περιοδικό. Τον περασμένο χρόνο οι απαραίτητοι εργαζόμενοι, περιλαμβανομένων γιατρών, διανομέων και υπαλλήλων σε σούπερ μάρκετ, είχαν ψηφιστεί πρόσωπα της χρονιάς από τους αναγνώστες επειδή έθεσαν τις ζωές τους σε κίνδυνο για να υπηρετήσουν τους πολίτες όταν η πανδημία βρισκόταν στο απόγειό της.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ