Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ελβετία: 11.288 κεριά μπροστά στο κοινοβούλιο για τα θύματα του κορονοϊού (Φωτό)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες από την Ελβετία, όπου πάνω από 11.000 κεριά, ένα για κάθε θάνατο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τοποθετήθηκαν γεωμετρικά στις πλάκες έξω από το ελβετικό κοινοβούλιο στη Βέρνη.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο για να θυμηθούμε και να θρηνήσουμε τα θύματα», εξήγησε ο Σιμόν Γκέρεν του κινήματος Corona-Mahnwache (Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πανδημίας).

Περίπου 40 εθελοντές άναψαν τα κεριά, τοποθετημένα στην πλατεία μπροστά στην ελβετική Βουλή. Η ίδια συλλογικότητα είχε οργανώσει παρόμοια πρωτοβουλία πέρυσι.Ο Γκέρεν τόνισε ότι η χειρονομία αποτελούσε επίσης έκκληση προς τις αρχές να λάβουν πιο αποτελεσματικά μέτρα για να περιοριστεί η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων.

25031790
ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Ελβετία είναι αντιμέτωπη με απότομη άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αρχές ανακοίνωσαν μέτρα την περασμένη εβδομάδα, όχι πάντως τόσο αυστηρά όσο αυτά που επιβάλλονται στη Γερμανία ή στην Αυστρία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού έφτασε χθες τους 11.288, σύμφωνα με τις ελβετικές υγειονομικές αρχές. Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν ξεπεράσει το εκατομμύριο.

25031796
ΑΠΕ ΜΠΕ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει κάπου 2.500 μέλη του ιατρικού σώματος του στρατού για να βοηθήσουν καθώς τα νοσοκομεία κατακλύζονται πλέον από ασθενείς. Η πληρότητα των κλινών των ΜΕΘ στα νοσοκομεία κοντεύει το 79%. Πάνω από το 30% των ασθενών πάσχει από την COVID-19.

25031797
ΑΠΕ ΜΠΕ

Το ποσοστό του πληθυσμού άνω των δώδεκα ετών που έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 βρίσκεται γύρω στο 66%, παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές προτροπές στον πληθυσμό να εμβολιαστεί και τις δημόσιες εκστρατείες ευαισθητοποίησης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ